Cambridge University Press (CUP) Açık Erişim Dergilerde Yayın Yapma Hakkı

23 Şub 2022
Resim1

Değerli İstanbul Teknik Üniversiteliler,

İTÜ Mustafa İnan Kütüphanesi olarak Cambridge Journals Online Veritabanı aboneliğimiz 2024 yılında devam etmektedir. Bu abonelik kapsamında “Oku ve Yayımla” anlaşmamız geçen yıl olduğu gibi bu yıl da devam edecektir.

ANKOS (Anadolu Üniversiteleri Konsorsiyumu) üyeliğimizden dolayı yapılan özel anlaşma gereği, içerisinde yer alan Hybrid ve Gold Open Access dergilerde üye olan kurumların yazarlarından makale işlem ücreti alınmayacaktır.

Read and Publish (Oku ve Yayımla) Anlaşması doğrultusunda CJO paketine abone olan kurumlardan başvurusu kabul edilen makalelerin, Hibrid Açık Erişim ve Altın Açık Erişim olarak sınıflandırılmış dergilerde, açık erişim yayımlanması durumunda herhangi bir Makale İşlem Ücreti (Article Processing Charge-APC) alınmayacaktır. Hibrid Açık Erişim ve Altın Açık Erişim olarak sınıflandırılmış dergiler bu anlaşma dahilindedir. Anlaşma süresince hibrid ve altın açık erişimli dergilerde makale yayımlama konusunda yayıncının uyguladığı bir sınırlama olmayacaktır.

2024 yılı itibari ile Prisms ve Research Directions dergilerinin de Read and Publish (Oku ve Yayımla) Anlaşması kapsamına gireceği bilgisini de sizlerle paylaşmak isteriz.

Cambridge Prisms: Coastal Futures

Cambridge Prisms: Drylands

Cambridge Prisms: Extinction

Cambridge Prisms: Global Mental Health

Cambridge Prisms: Plastics

Cambridge Prisms: Precision Medicine

Cambridge Prisms: Water

Research Directions: Bioelectronics

Research Directions: Biotechnology Design

Research Directions: Cyber-Physical Systems

Research Directions: Depression

Research Directions: Mine closure and transitions

Research Directions: One Health

Research Directions: Quantum Technologies

Research Directions: Sleep Psychology

Dergi listesi bu linkten inceleyebilirsiniz.

Açık erişim yayınlanmasıyla ilgili sorun yaşamanız durumunda bizimle kutuphanedanis@itu.edu.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Saygılarımızla,

İTÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı